Menu

Beleefd de nieuw Yoga trends in ons centrum

Schrijf je alvast in voor de workshops, meer info: Caralinda 033268539 of via Hedwig 0474889761 volg ons ook op facebook

Praktisch: lessenkaarten
  • Pilates: 10 beurten kaarten aan € 100 (geldigheid van 3 maanden)
  • Pilates: losse beurt: € 12
  • Aerial Yoga: 10 beurten kaarten aan € 150 (geldigheid van 3 maanden)
  • Aerial Yoga: losse beurt: € 17
  • Workshop Aerial yoga: € 25
Inschrijven op voorhand is een must de plaatsen zijn beperkt.

AERIAL YOGA IS EEN TOTAAL NIEUWE YOGA ERVARING

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga (ook wel Antigravity Yoga genoemd). Zowel voor beginners als vergevorderde yogi’s en een nieuwe yoga ervaring. Daar waar omgekeerde houdingen als kopstand in mat yoga alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren, de mogelijkheden zijn eindeloos! Je nieuwe partner, de hangmat, ondersteunt, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

SPELEN MET ZWAARTE KRACHT

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Met kinderlijke speelsheid, ga je jezelf nog verbazen waartoe je in staat bent. Handstand, salto achterover, je draait er je hand niet voor om. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen hangmat kom je helemaal tot rust.
KRACHT
In Aerial Yoga bouw je zowel aan innerlijke kracht (mentaal), als aan spierkracht (fysiek). Door middel van de doek speel je met de zwaartekracht die in passieve houdingen heel ontspannend kan werken en in andere houdingen juist een grote fysieke uitdaging kan zijn.
SOUPLESSE
Soepel zijn zit niet alleen in je spieren, want zonder een flexibele geest, geven je spieren ook niet mee. Hier train je dus eigenlijk ook je geest om flexibel te zijn. Door niet enkel het doel achterna te rennen, maar bewust te zijn van de weg ernaartoe. Het verruimen van je blik, verruimt je geest, het lichaam ontspant en als gevolg daarvan geven je spieren mee. We werken aan fysieke flexibiliteit door de spieren tegelijkertijd of afwisselend aan te spannen en te verlengen.
BALANS
Het vinden van balans in iedere houding, maakt je zowel fysiek als mentaal sterker. Ook andere  vormen van Yoga kan je hier komen volgen?

Welke lessen kan je nog volgen:

PILATES
Je mentale vermogen gebruiken om je spieren te beheersen.de oefeningen zijn erop gericht om je centrum van je lichaam te versterken (buikspieren rugspier ,bilspier en de dijen) om van daaruit je ganse lichaam te houden. De 6 pilates principes-controle-centreer-concentratie-ademhaling-precisie-flow.
YIN YOGA
Je gebruikt je lijf  niet om in een houding te komen maar de houding om je lichaam  beter te voelen. De les is juist zo lekker relax doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen. Maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het bestaat uit een reeks grondoefeningen, die 3 tot 5 min. aangehouden worden deze vorm stimuleert bindweefsel, ligamenten en kraakbeen, belangrijk om de maximale beweging vrijheid in gewrichten te houden. Het effect van yin yoga houdingen is een soepele, energiek stabiel en sterk lichaam. Deze les is ideaal i.s.m. alle andere manieren van trainen ook om blessures te voorkomen.
PIYO
Worden de mildere poses langer vast gehouden i.s.m. de ontspanning waar je dan naar op zoek gaat, kom je dieper in je stretch. Je beweegt niet heel intensief maar neemt juist de tijd om heel bewust te voelen waarbij de focus ligt op het bindweefsel en je gewrichten. Piyo wisselt milde houdingen af met kracht poses, de manier om bindweefsel en gewrichten te versterken en te herstellen terwijl je ook je centrum spieren traint.
POWERPILATES
Tijdens deze lessen volgen krachtige pilates poses elkaar in een vaste patroon op waardoor er een vloeiende beweging of flow ontstaat. Gecombineerd met de juist ademhaling techniek werk je niet alleen aan souplesse maar versterk en verleng je ook je spieren.
Volg ons ook op facebook
 

Producten bestellen kan ook online